Mobilhuvud

Referenser professionell organisatör

SÅ HÄR SÄGER KUNDERNA

"Jag tycker du var väldigt professionell och hade fin respekt över att du var med och plockade bland mina och min familjs saker. Det kändes tryggt och jag kände stort förtroende över att utföra arbetet tillsammans med dig." 

"Jag gillade att vi direkt vid urplockandet av garderoben gjorde själva sorteringen. När vår tid tillsammans sedan var slut var jobbet inte så himla svårt att göra klart eftersom allt var sorterat och jag fick en bra överblick över vad som skulle in igen."

"Det som jag ser som fördelar är att det faktiskt är en utomstående med som kan vara objektiv. Det ger otrolig motivation att fortsätta på egen hand. Att man faktiskt avsätter en tid för arbetet och får det gjort."

"Du har gett mig nycklarna till hur jag ska tänka när jag rensar i garderoben. Och när jag är ute och shoppar så hör jag din röst som ställer frågor om vad jag faktiskt behöver eller verkligen vill ha."

"Innan du kom hem till mig så var jag på väg att ge upp och flytta härifrån."

familjen med två små barn

I en familj med små barn är hallen ofta ett problemområde. Den här familjens önskemål var att få en hall där vardagen fungerade, allt skulle löpa på smidigt när familjen är på väg ut eller kommer hem efersom hallen är ett ställe med risk för konflikter. Här arbetade jag tillsammans med mamman i familjen och sorterade först allt innehåll i garderoberna i kategorier. Samtidigt rensade vi ut det som inte längre skulle ha plats i garderoben och gjorde slänga/skänka/sälja-högar. När den nya förvaringen kommit på plats märktes den upp så att alla i familjen lätt kan hitta det man behöver och kan fortsätta hålla den nya fina ordningen!

Före och efter, rensning och organisering av garderob.
Före och efter, rensning och organisering av garderob.
Före och efter, rensning och organisering av garderob.
Före och efter, rensning och organisering av garderob.

den lilla lägenheten

När det finns personer i ett hushåll som har svårt att organisera eller hålla ordning (t ex vid ADHD eller fysiska funktionshinder) måste all förvaring vara enkel att underhålla.
Här bor en ung kvinna med flera hundar vilket betyder mycket saker att hålla reda på när det är dags att gå ut på promenad. Med små medel gjorde vi det enkelt att ta fram och lägga tillbaka framförallt hundarnas saker. Ingeting får skymma skåp, lådor eller hängare. Då är risken att sakerna inte läggs eller hängs undan utan istället hamnar på golvet. Saker som används ofta ska placeras där de är mest lättåtkomligt och gärna i ögonhöjd. 

Före och efter, rensning och organisering av hall.
Före och efter, rensning och organisering av hall.
Före och efter, rensning och organisering av hall.
Före och efter, rensning och organisering av hall.

DET LILLA UTRYMMET

Inget utrymme är för litet eller för stort. Här organiserades en skänk med skåp och två lådor. I familjen bor fyra barn och två vuxna och den här platsen har blivit det som vi alla har någonstans i vårt hem, en avstjälpningsyta där allt mellan himmel och jord kan hamna. Genom att lägga in en bestickslåda och pappersförvaring blir det genast mycket lättare att hitta och lägga tillbaka sakerna i skänken. Men först är det ordentligt utrensat och vi bestämmer sedan vad som faktiskt ska finnas i skänken. Eftersom den står på en central plats i hemmet blir det saker som alla i familjen använder ofta som pennor, mobiltillbehör, inkommande post.

Före och efter, rensning och organisering av byrå.
Före och efter, rensning och organisering av byrå.

en garderob med växtvärk

För lite tid och för mycket shopping kan resultera i en garderob som växer över sin gränser. När kläder är spridda i flera utrymmen behöver man först samla allt på ett ställe för att sedan göra en grovsortering och kategorisering. Att sortera mycket saker kräver en rejäl yta att jobba på, och första dagen blir det ofta mer stökigt än när man började! När vi sorterade den här garderoben fanns självklart en "sälja-hög". Ett effektivt och framförallt mycket trevligt sätt att sälja sina saker på är att ha en loppis hemma, och är vädret fint är det en bra idé att ha loppisen ute. Den här garderoben tog tre tillfällen á tre timmar med jobb utfört av kunden själv mellan sessionerna. 

Före och efter rensning och organisering garderob
Före och efter rensning och organisering garderob
Före och efter rensning och organisering garderob
Rensa gaderob
Hemma loppis efter utrensning av garderob
Hemmaloppis efter utrensning av garderob

goda råd

Ibland behöver man hjälp att se nya lösningar på ett gammalt problem.
Här är exempel på förslag till kunder som ville ha idéer på hur olika utrymmen kunde planeras för att passa deras behov på förvaring.