Mobilhuvud
Bästa tipsen på hur du får ordning i garaget eller hallen.

dags att rensa  garaget eller förrådet?

Bästa tipsen för att rensa ett rörigt garage eller förråd

Projekt rensa garaget eller förrådet kan till att börja med kännas överväldigande, det är ju i garage och förråd vi ofta förvarar mängder av bortglömda prylar. Du ska dessutom lyckas med konststycket att samla hela familjen (antagligen behövs en hel helg) då det i dessa utrymmen brukar finnas något för alla att ta hand om.
 
Men med lite planering och god vilja kan du få den ordningen du drömmer om, och här är några tips på vägen:

  • Sätt tydliga mål garage och förråd behöver inte bli en avstjälpningsplats för saker du inte vet vad du ska göra av i huset, med smart förvaring kan det bli ett välorganiserat utrymme som utökar din totala förvaringsyta.
  • Ta tillfället att rensa gör de klassiska högarna Spara, Skänk Släng och Sälj och var tuff med saker som inte längre tjänar sitt syfte.
  • Planera för att allt ska kunna flyttas ut ur garaget eller förrådet i princip ett måste för att du ska kunna sortera och rensa ut ordentligt! Troligen behöver utrymmet dessutom städas, och då måste ytorna var rensade på saker. Kanske är lösningen att använda plats utomhus så försök välja en dag när det ska bli fint väder eller planera hur du ska kunna skydda dina ägodelar om regnet kommer.
  • Tänk till innan du köper nya förvaringslösningar. Vad ska förvaras i garaget eller förrådet? Vilken är den bästa typen av förvaring för respektive kategori? Vilken förvaringslösning sparar mest plats? Mät, mät, mät och gör ordentlig research innan du slår till på ny förvaring. Det lönar sig att vara noga, och din nya lösning ska hålla länge!
  • Om det är möjligt, planera även för framtida förvaringsbehov!

Om projektet att rensa och städa garage eller förråd fortfarande känns överväldigande finns det alltid hjälp att få. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här!

Vill du veta hur jag kan hjälpa dig få ordning i garaget eller förrådet? Hör av dig så berättar jag mer.